У вас 0 articolului
На сумму: 0 lei
+7 (495) 178 05 73

Вино

Căutare

Căutare
 - 

 • Год урожая: 1978
 • Выдержка в бочке (лет): 4
 • Цвет: Белое
 • Тип: Десертное
 • Сорт винограда: Rkatsteli
 • Объем (л): 0,7
 • Награды золотые: 1 медаль
На складе в Москве
Наш выбор
 • Производитель: Мигдал
 • Год урожая: 1990
 • Выдержка в бочке (лет): 3
 • Цвет: Белое
 • Тип: Десертное
 • Сорт винограда: Rkatsteli, Aligote, Feteasca
 • Объем (л): 0,75
На складе в Москве
28 500 lei
În coș Detaliat....

În colecția fabricii de vinuri au rămas mai puțin de 50 de sticle

Din istoria vinului Marsala

Marsala(Marsala) - Oraș maritim pe insula Sicilia, înființat în anul 397 î.e.n. de către cartaginezi și numit de către ei Lilibeo. În evul mediu orașul a fost redenumit în Marsa Allah, ca urmare devenind Marsala. Acest oraș este considerat patria vinului tare de desert "Marsala".

Vinul Marsala a fost creat în anul 1773 de către negustorul din Liverpool John Woodhouse. El a gustat vinul marsala sub denumirea «Perpetuum» (Denumirea caracterizează modul producerii: butoaiele de stejar erau amplasate în câteva nivele, unde vinul tînăr din nivelul de sus peste un an era turnat în nivelul de mai jos, și așa în fiecare an, iar în nivelul care era golit se turna vin din recolta nouă) în orașul Marsala și a trimis 60 butoaie din acest vin la patria sa pentru vînzare. Pentru ca vinul să suporte transportarea maritimă de lungă durată, el a adăugat în el brandy. Băutura obținută a cucerit foarte repede Marea Britanie. Astfel, spre exemplu, Amiralul Horatio Nelson a făcut comandă de marsala la Woodhouse pentru marinarii săi pentru întărirea spiritului de luptă a flotei. Amiralul a văzut în marsala vinul care era destoinic de cel mai capricios lord.

Marsala - unul din cele mai bune vinuri tari din Europa. Este un aperitiv bun, care este potrivit la cașcavaluri iuți mature și deserturi, care se combină cu ciocolata. Este un vin care se aseamănă cu vinul "Madera", dar care se deosebește printr-un conținut ridicat de zahăr. Condiția standard al marsalei - alcoolul 17-19 %, zahăr 1,5-7 %.

Particularitățile Marsalei se consideră "tonul bitumul de corabie" - izul de bitum de la butoaiele de smoală. Astăzi acest ton este obținut prin adăugarea mustului fiert, amestecat cu diferite ingrediente, inclusiv cu smoală. La marsala uscată must nu se adaugă.

Marsala italiană astăzi se produce din soiuri de struguri albi Grillo, Greganega, Catarrato, Misolia, Inzolia, Damaschino, struguri roșii - Pignatello, Nerello mascalese, Nero-d’Аvola. Cele mai de preț soiuri de marsala se produc din Grillo, care au capacitatea de oțetire naturală. La maturarea vinului se adaugă un amestec din must din struguri dulci și brandy, precum și sifon concentrat din must.

Marsala Moldovenească

În Moldova vinul este produs prin cupajarea vinului brut uscat, obținut din fermentarea mustuielii și prelucrarea termică a ei. Se folosește strugurii din soiul Rkatsiteli (nu mai putin de 50%), Aligote și Feteasca, must alcoolizat - mistelă, must-vacuum alcoolizat. Raportul dintre vinul brut alcoolizat uscat și mistelă este de 1:1:1. După aceasta, se adaugă must-vacuum alcoolizat 8-10% și alcool pentru obținerea unei tării de 20,2 %. Cupajul final, care conține 7,5% zahăr 7,5% timp de 90 zile este păstrat la temperatura de 35-40 grade, după care este răcit și limpezit. Păstrarea ulterioară se realizează timp de trei ani la o temperatură de 15-25 grade. În primul și al doilea an se efectuează două decantări deschise, în al treilea an o decantare închisă.

Culoarea vinului moldovenesc este de la chihlimbarie până la chihlimbariu-închis. Condiții: alcool 19%, zahăr 70 g/dm3. Marsala moldovenească după gust nu se deosebește cu nimic de cea italiană, ci din contra, câștigă prin buchetul cu o păstrare de 30 ani, un astfel de vin Marsala poate fi cumpărat mult mai ieftin decât cel mai obișnuit vin Marsala italian, prețul căruia este ridicat artificial.

Закрыть окно
Вы можете перейти в корзину или продолжить покупки.
Sus