У вас 0 articolului
На сумму: 0 lei
+7 (495) 178 05 73

Вино

Căutare

Căutare
 - 

На складе в Москве
Наш выбор
nu este disponibil
Detaliat....

«Pinot-Noir» (pinot noir) - soi de struguri de vin. În traducere din limba franceză - «Con negru». Termenul de asemenea este utilizat marcarea vinurilor dintr-un anumit soi de struguri - "sepaj". Originea strugurilor - Bourgogne, Franța. Este unul din cele mai vechi soiuri de struguri, unul din cele trei soiuri din care se produce șampania. Pinot Noir este crescut în toată lumea, practic nu se supune cupajării, este supus mutațiilor, este dependent de condițiile climaterice - preferă poloagele înclinate spre soluri calcaroase, relativ uscate. Recolta nu este foarte mare, este supus mucegaiului gri, rezistența pe timp de iarnă este bună. Strugurii sunt mici cu o coajă subțire și cu o cantitate mare de fructe, care amintesc de forma conului de pin (în traducere din limba franceză „pin” - ”pin”). Vinurile din Pinot Noir se deosebesc printr-un buchet complicat cu aromat de vișine, căpșuni, zmeură și prune. Odată cu păstrarea, apar note de aromă de nuci și o amărăciune slabă dar plăcută.

În perioada sovietică vinul moldovenesc "Pinot" a câștigat la concursurile internaționale și la degustații 1 medalie de aur și 3 medalii de argint.

În anul 2003 la concursul internațional de vinuri din Londra, vinul moldovenesc Pinot Gris a câștigat medalia de argint, Londra, Marea Britanie.

Закрыть окно
Вы можете перейти в корзину или продолжить покупки.
Sus