У вас 0 articolului
На сумму: 0 lei
+7 (495) 178 05 73

Вино

Căutare

Căutare
 - 

1 239.30 lei
În coș Detaliat....
  • Год урожая: 1979
  • Выдержка в бочке (лет): 3
  • Цвет: Красное
  • Тип: Десертное
  • Сорт винограда: Saperavi, Rara Neagra
  • Объем (л): 0,7
  • Награды серебряные: 1 медаль
На складе в Москве

Vin de Porto (germ. Portwein) - vin portughez tare, produs începând cu secolul XI din struguri crescuți pe valea râului Douru. Denumirea provine de la portul portughez "Portu", prin intermediul căruia au fost exportate vinurile locale tari. Din anul 1703 vinul sec de Porto a fost nevoit să devină tare: pentru posibilitatea de a fi exportat - păstrarea pe o perioadă îndelungată a transportării - în vin au început să adauge brandy. După anul 1820 a fost creată o tehnologie nouă de producere , care se utilizează și în prezent, bazată pe întreruperea fermentației mustului de struguri pentru păstrarea conținutului de zahăr rămas.

Producerea Vinului de Porto alb moldovenesc, Vin de Porto roșu moldovenesc.

Pentru producere se folosesc struguri din soiul Risling, Rkatsiteli, Aligote, Saperavi, Cabernet, Merlot cu un conținut de zahăr mai mare de 18 g/dm. cub. În timpul producerii Vinului de Porto roșu, cantitatea de soiuri de struguri roșii nu mai puțin 60%. Strugurii sunt zdrobiți prin desciorchinare, mustuiala se sulfitează (75-120 mg/dm. cub., în dependență de temperatură), se încălzește până la 55 grade, se păstrează în extractoare, în instalații de fermentare la temperatură, în încălzitoare pentru mustuială. Mustuiala răcorită se presează, mustul tuturor fracțiilor se amestecă. După fermentare (nu mai puțin de 5% de zahăr), mustul este alcoolizat până la 18 %, se aduce la condiții zahărul.

Pentru un Vin de Porto de calitate vinul brut se alege cu o componență de tanin de 0,4-0,6 g/dm. cub, substanțe azotoase mai mult de 400 mg/dm. cub. Cupajul este realizat prin scoaterea de pe drojdii. Izul Vinului de Porto alb se obține prin adăugarea în vinul brut a soiurilor de struguri roșii, pregătiți după metoda de pregătire a celor albi. Vinul brut cupajat se încălzește până la 60-65°С, se păstrează 30 zile. Conținutul SO2, pentru crearea buchetului de fructe, înainte de a fi încălzit se aduce până la 30-40 mg/dm. cub. După aceasta, vinul este răcorit până la temperatura apropiată de temperatura de înghețare, se păstrează la rece, se filtrează. Pentru evitarea scăderii substanțelor proteice, se efectuează lipirea cu betonită - 0,2-1,5 g/dm, după care - prelucrarea cu gelatină. Cu o săptămână înainte de îmbuteliere se efectuează o filtrare suplimentară a vinului fără aer. Condițiile standard al Vinului de Porto moldovenesc: tărie 18 %, zahăr- 7 g/dm cub., aciditatea titrată - 5 g/dm. cub., extractul transformat-nu mai puțin de 16 g/l. Culoarea Vinului de Porto alb moldovenesc - de la chihlimbariu deschis până la chihlimbariu, al celui roșu - de la roșu deschis până la roșu închis. Gustul — moale, buchetul de fructe cu tonuri de nuci.

Vinul de Porto alb, Vinul de Porto roz și Vinul de Porto roșu se produc după aceeași schemă tehnologică. Culoarea Vinului de Porto - de la auriu deschis până la chihlimbariu-închis, condițiile: tăria 18%, zahăr- 10 g/dm. cub., aciditatea titrată - 5 g/dm. cub. Culoarea celui roz - de la roz-deschis până la roșu-deschis, aroma puternică cu tonuri de fructe, condițiile: tăria 17 %., zahăr- 7g/dm. cub., aciditatea titrată - 5 g/dm. cub. Culoarea celui roșu - roșu-închis cu nuanță de grena, în buchet se deosebesc clar tonuri de fructe, condițiile: tăria 19 %., zahăr- 10 g/dm. cub., aciditatea titrată - 5 g/dm. cub. Vinul de Porto moldovenesc poate fi cumpărat în Moscova în magazinul "Moldvinprom".

Закрыть окно
Вы можете перейти в корзину или продолжить покупки.
Sus